Гответе ските и гответе и слънцезащитния крем - ще трябва, в

...
Гответе ските и гответе и слънцезащитния крем - ще трябва, в
Коментари Харесай

Идва циклон от нищото за Нова година, обяви професор Рачев

Гответе ските и гответе и слънцезащитния крем - ще би трябвало, в планината си е зимна приказка. Това сподели проф. Георги Рачев в предаването " Денят на Фокус " на Радио " Фокус ".

В планината има сняг, този сняг няма да се стопи, въпреки че през днешния ден и на следващия ден ще бъде топло, четвъртък и петък малко се се захлади. На Бъдни вечер и Коледа още веднъж ще ни бъде по-топло от естественото за този зимен сезон. На финала на коледните празници до Стефановден, в една относително студена София, оптималните температури ще доближат 8-9 градуса. 

Той показа, че към Нова година се оформила една задявка - от нищото изплува един средиземноморски циклон, само че по този начин е постоянно в синоптиката, нещата се появяват от нищото. По всяка възможност в първите два дни на новата година ще има дъжд на ниското и сняг на надморска височина от 600-700 метра.

Той предизвести планинарите: " Веригите за сняг няма да ви трябват, в случай че не се качвате високо в планината, само че те би трябвало да са в багажника при всички положения. "

По думите му това е новото обикновено. " Че става топло не е чак толкоз ужасно, само че скоростта, с която става това бързо стопляне всяка една година към този момент буди безпокойствие, тъй като ние нямаме в човешката климатична история толкоз бързо повишение на световните температури. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР